100 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΠΙΖΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Front Picture: 

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ


Πλέον των 100 Εβραίων επιζώντων και απογόνων επιζησάντων της ναζιστικής γενοκτονίας καταδικάζουν τη σφαγή των Παλαιστινίων.


Η πρωτότυπη δημοσίευση στα αγγλικά εδώ: Over 100 Jewish Survivors and Descendents of Survivors of Nazi Genocide Condemn the Massacre of Palestinians 

 

 

Ακολουθεί η ελληνική μετάφραση:


Ως Εβραίοι επιζώντες και απόγονοι επιζησάντων της ναζιστικής γενοκτονίας απερίφραστα καταδικάζουμε τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα και τη συνεχιζόμενη κατοχή και αποίκηση της ιστορικής Παλαιστίνης. Καταδικάζουμε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες για την χρηματοδότηση της επίθεσης και τα κράτη της Δύσης γενικότερα για την χρήση της διπλωματικής ισχύος τους για την προστασία του Ισραήλ από την καταδίκη. Η γενοκτονία αρχίζει με τη σιωπή του κόσμου.


Τρομάζουμε με τον ακραίο ρατσιστικό ευτελισμό της ανθρώπινης υπόστασης των Παλαιστινίων που κυριαρχεί στην ισραηλινή κοινωνία. Πολιτικοί και «αυθεντίες» καλέσανε ανοιχτά μέσα από τους Times of Israel και την Jerusalem Post σε γενοκτονία των Παλαιστινίων ενώ ακροδεξιοί Ισραηλινοί πολίτες υιοθετούν νέο-ναζιστικά εμβλήματα.


Πέραν αυτών, νοιώθουμε αηδία και οργή για την κακοποίηση της ιστορίας μας από τον Elie Wiesel μέσα από αυτά τα έντυπα προάγοντας κραυγαλέα ψέματα προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα: Την μαζική προσπάθεια του Ισραήλ να καταστρέψει τη Γάζα και τη δολοφονία δύο χιλιάδων σχεδόν Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανόμενων πολλών εκατοντάδων παιδιών. Τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον βομβαρδισμό καταφυγίων του ΟΗΕ, σπιτιών, νοσοκομείων και πανεπιστημίων. Τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη στέρηση του νερού και του ηλεκτρικού από τους ανθρώπους.


Πρέπει να υψώσουμε τη συλλογική φωνή μας και να κάνουμε χρήση της συλλογικής μας δύναμης για να βάλουμε τέρμα σε όλες τις μορφές ρατσισμού, συμπεριλαμβανομένης της υπό εξέλιξη γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού. Καλούμε στην άμεση λύση της πολιορκίας και του αποκλεισμού της Γάζας. Καλούμε σε πλήρες  οικονομικό, πολιτιστικό και ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ του Ισραήλ.


«Ποτέ Ξανά» οφείλει να σημαίνει ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ.